18 C
Tuzla
19.08.2022.

Predstava “Kuća bez vrata” dio 24. Festivala scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”

Predstava “Kuća bez vrata”, rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra TK i partnera, 6. jula će gostovati u Bihaću u okviru 24. Festivala scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“, kao jedan od odabranih programa koji su dio ove značajne manifestacije na mapi bh. kulturne scene.

Predstava je nastala je po motivima književnih djela Nedžada Ibrišimovića, a dramaturgiju i režiju predstave potpisuje Gradimir Gojer.

U predstavi se koriste tekstovi Ibrišimovićeve proze, poezije, ali i tekstovi pjesnika Rumija i samog dramatizatora i reditelja teksta.

U predstavi igraju: Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović. Scenograf je Hari Ejubović, za svjetlo je zadužen Husein Ahmetašević, a za ton Muharem Ibišević. Producent na projektu je Hazim Mujčinović.

Predstava je pored Tuzle gdje je u septembru 2021. godina doživjela premijeru, do sada izvedena u Sarajevu, Živinicama i Banovićima.

Bihaćka publika će predstavu moći pogledati u dvorani Kulturnog centra Bihać, 6. jula 2022. godine od 21 sat, a cijena ulaznice je 7 KM.

POSLJEDNJE DODANO