18 C
Tuzla
13.06.2024.

Predstavljeni novi igrači, trener i Uprava RK Konjuh

Na jučerašnjoj press konferenciji RK Konjuh Živinice predstavio je nove igrače, trenera i Upravu.

Novi sportski direktor Rukometnog kluba Konjuh, Šefket Hajdarević zahvalio se svim sponzorima i bivšim rukometašima ovog kluba, te podnio referat o rubrici odlasci i dolasci.

Otišli: Aldin Salkić (Mađarska), Mihret Husić (Austrija), Dragan Pavlović (Slovenija), kao i par mladih rukometaša koji se nisu nametnuli u protekloj sezoni.

Došli: Uroš Jevtić (Turska), Milenko Jelić (Sloboda Tuzla), Mario Grab (Turska), Eldin Hajdarević (Drina), Semir Memić (Sloboda Tuzla), Toni Knezović (Žepče) i Adi Pašalić (Čelik Zenica).

Dok su ugovore produžili: Kemal Hamzić, Adis Kamberović, Sulejman Pejkušić, Mirko Marčeta.

Novi trener Konjuha je Nedžad Mašić, njegov pomoćnik biće Jasenko Omerefendić, dok će novi sekretar i kordinator omladinskog pogona biti  Alen Hadžić.

Osim novih rukometaša i trenera današnja press-konferencija je iskorištena da se predstavi i novi UO kluba u kojem sjede respektabilna imena koja svakako će dati sve od sebe da ovaj slavni klub vrati se u vrh bh. rukometa.

Predsjednik skuštine kluba je Samir Kamenjaković (gradonačelnik Živinica), novi predsjednik kluba je Mufid Muminović, dok je njegov prvi podpredsjednik Vedran Labendž.

Članovi UO su: Denijel Tulumović (Premijer TK), Eldar Sarajlić, Merima Hajdarević, Amel Muhić, Samir Delić, Enes Glavinić, Kamberović Eminudin.

Treba dodati da će veći dio priprema biti odrađen u Živinicama, dok je već i zakazano načelno sedam prijateljskih utakmica.

Iz kluba su istakli da veliko hvala duguju gradu Živinicama kao generalnom pokrovitelju i svim sponzorima koji su u ovom vremenu epidemije prepoznali  viziju i imali hrabrosti pomoći finasijski živinički brend.

Podsjetimo, od kako je zajedničke lige Konjuh je jedan od klubova uz Borac i Izviđač koji nikada nije ispadao iz najvećeg ranga bh. rukometa.

Vezane vijesti

TUZLA