17.8 C
Tuzla
25.09.2022.

Prema Izborom programu KO SDP BiH Tuzla, u sektoru ekonomskog razvoja, okosnicu predstavlja digitalizacija i principi zelene ekonomije

Socijaldemokratskoj partiji u Tuzlanskom kantonu, a u skladu sa Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona 2021-2027 u sektoru ekonomskog razvoja, između ostalog, okosnicu razvoja predstavljaju digitalizacija i principi zelene ekonomije koji će se protezati kroz aktivnosti unutar prioritetnih razvojnih područja uključujući, industriju, rudarstvo, sektor malih i srednjih preduzeća i obrta, poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i turizam. Djelotvorna, otvorena i odgovorna javna vlast  biće u funkciji unapređenja poslovnog okruženja i podrške ekonomskom razvoju. U sektoru društvenog razvoja, shodno pomenutoj Strategiji, Program SDP-a se fokusira na društveni razvoj koji nastoji graditi društvo jednakih mogućnosti, jača društvenu koheziju i solidarnost, osigurava bolju socijalnu uključenost, brigu i zaštitu svih stanovnika i potiče rodnu ravnopravnost bez diskriminacije. Kroz aktivnosti na uanpređenju oblasti obrazovanja i nauke, zdravstvene i socijalne zaštite, sporta, kulture i položaja mladih, te sigurnosti, doprinjeće se razvijenom inkluzivnom i prosperitetnom društvenom sektoru sa jednakim pravima za sve građane.

Nulta tolerancija na korupciju,  dosljednost u primjeni Zakona o porijeklu imovine javnih dužnosnika u Tuzlanskom kantonu su vrijednosti za koje će se zalagati Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.

POSLJEDNJE DODANO