15.5 C
Tuzla
03.10.2022.

Prijave na Ljetnu školu političkog aktivizma u Tuzli

Uz podršku Grada Tuzla i Instituta za razvoj mladih KULT, Omladinski pokret Revolt poziva mlade političke aktiviste i aktivistice sa područja cijele Bosne i Hercegovine da se pridruže Ljetnoj školi političkog aktivizma, sedmodnevnoj edukaciji koja za cilj ima podizanje nivoa političke pismenosti mladih i poticanje mladih na aktivno učešće u procesima donošenja odluka, a koja će biti održana u periodu 5-11. septembra u Tuzli.

Škola političkog aktivizma je programska i intenzivna aktivnost Omladinskog pokreta Revolt i svake godine izvede novu generaciju društveno angažovanih mladih ljudi i aktivista/kinja. Učesnici i učesnice će imati jedinstvenu priliku da se educiraju iz područja političke i medijske pismenosti, ali i izgrade vještine za jači građanski angažman u različitim oblastima društvenog djelovanja u svojim zajednicama.

Poziv je otvoren za sve koji/e ispunjavanju sljedeće uslove:

  • Mlada osoba (18-30) iz Bosne i Hercegovine
  • Mogućnost obaveznog prisustva na 80% predavanja u okviru Škole
  • Otvorenost za aktivan rad i izvršavanje zadataka koji budu sastavni dio programa Škole.

 

Edukacija će tokom sedmodnevnog programa obraditi različite teme:

-civilno društvo i građanska hrabrost

-historijski revizionizam

-politička nauka, kompas i ideologije

-mediji u demokratiji

-izbori i izborni proces

-politička pismenost

-politička ekonomija.

Sve teme bit će prezentovane od strane osoba sa pozadinom u radu na obrađivanim temama – profesori/ce, analitičari/ke, dugogodišnji/e aktivisti/ce – dajući konkretan uvid u najbitnije aspekte svake od tema, i potkrepljene iskustvom.

 

Učesnici/e će, također, uz organizatore/ice imati priliku obići i naučiti o važnim obilježjima i atrakcijama Grada Tuzla, u kojem se Škola političkog aktivizma već treću godinu za redom i održava.

 

Organizatori/ce snose troškove smještaja, hrane i prijevoza.

 

Broj učesnika/ca je ograničen, a prijaviti se možete putem linka.

Nakon inicijalne prijave, odabrani/e kandidati/kinje proći će kroz online intervju sa organizatorima/cama, nakon čega će biti dostavljena finalna odluka o učešću.

 

Rok za prijavu je 26.08.2022. godine.

 

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu: [email protected] ili na broj telefona +38762355326.

POSLJEDNJE DODANO