15 C
Tuzla
22.05.2024.

Pripreme mladih bh. fudbalerki: Testiranja će pokazati koliko su igračice radile u pauzi

Ženska ”U-15” fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka se nalazi na pripremama u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Selektor Ilija Lucić o ovim pripremama kaže:

”Imali smo dugu pauzu u radu zbog korona virusa, tako da se ova selekcija okuplja tek drugi put ove godine, a prvi kamp smo imali zimus. Na kraju priprema ćemo imati testiranja koja će nam najbolje pokazati koliko su igračice radile u proteklom periodu. Ne možemo puno ni očekivati od individualnih treninga, bez ekipnog rada i utakmica one stoje u mjestu. Već nakon dva treninga osjeti se pauza i da nisu na razini na kojoj su bile na prošlom okupljanju”.

Lucić smatra da u ovoj selekciji ima kvaliteta.

”Smatram da je ova generacija talentirana. Krajem godine očekujemo i da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica pa ćemo imati još jasniju sliku. Ima tu igračica koje su već dokazale svoj kvalitet, jer su bile pozivane i na okupljanja prethodne generacije, a neke ćemo tek da upoznamo. Uglavnom možemo biti zadovoljni onim što su do sada pokazale”, rekao je on.

Kapitenka ove selekcije Nina Pupić je u dobroj formi došla na pripreme:

„Velika mi je čast što kao kapitenka predvodim ovaj tim. Treninzi nisu previše teški, nakon duge pauze i treneri imaju razumijevanja za nas. U svom klubu. Emini treniram sa prvim timom tako da sam u dobroj kondiciji. Dobro su nam došle ove pripreme. Talentirana smo ekipa i vjerujem da ćemo to pokazati u budućnosti.“

Golmanica Iman Dumanjić je izjavila:

”Uvijek je dobar osjećaj doći na okupljanje reprezentativne selekcije. Pozitivna energija vlada ovdje i to se osjeti čim se kroči u kamp. Svi smo zajedno, družimo se i ne može da nam bude loše. U klubu su nam bili organizovani online treninzi tako da sam spremna došla na ovo okupljanje”.

Reprezentativka Dalal Bratović kaže da su sretne što su ponovo na okupu i što se druže u Trening kampu Saveza.

”Jedan duži period smo zbog korona virusa morali da radimo na način na koji nismo navikli. Međutim, smatram da smo u dobrom stanju i da ćemo to pokazati na ovim pripremama. Vidi se da sve igračice imaju dosta motiva i osjećamo se ugodno na reprezentativnom okupljanju”, rekla je Bratović.

Vezane vijesti

TUZLA