14 C
Tuzla
19.04.2024.

Privredna komora FBiH poziva poduzetnice da se prijave u registar poslovnih žena

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) pozvala je sve žene poduzetnice, vlasnice/suvlasnice kompanija, menadžerice, inžinjerke, te udruženja žena kao i poslovne žene iz svih drugih sektora da se prijave u “registar poslovnih žena BiH”.

Kriza uzrokovana pojavom koronavirusa dodatno je naglasila potrebu kreiranja jedinstvenog registra poslovnih žena u BiH radi analize stanja, sagledavanja posljedica i pomoći u prevazilaženju poteškoća, što je opredjelilo PKFBiH da na institucionalnom nivou kreira registar poslovnih žena.

– Samo na osnovu jedinstvenog i ujedinjenog registra svih poslovnih žena u BiH, njihov glas je snažniji. Ujedno ova baza predstavlja svojevrstan osnov za analizu stanja i položaja poslovnih žena u BiH. PKFBiH tim registrom preuzima ulogu ne samo evidencije, već i institucionalnog tijela koje će predstavljati adresu za sva pitanja, savjete, podršku, ali i promociju žena poduzetnica, vlasnica/suvlasnica kompanija, menadžerica, inžinjerki, udruženja žena, te žena iz svih drugih sektora – navode iz ove komore.

Upis u registar poslovnih žena BiH moguće je obaviti na stranici: VIDEO, saopćeno je iz PKFBiH.

Vezane vijesti

TUZLA