10.5 C
Tuzla
24.02.2024.

Privredna komora FBiH: Zvijezda turizma BiH za 2019 godinu uručena Podrumima ”Andrija”

Iako im priznanja i nagrade već odavno nisu strane, što ilustruju i podaci s početka ove godine kada su Podrumi ”Andrija”, nakon zlatne medalje na Sabatini, s vinom Vranac ”Andrija” Selekcija 2016. osvojili i zlatnu diplomu na BeoWine 2020, priznanja su uvijek više nego dobro došla i potvrda su vrijednog rada ovih vinskih znalaca.

I upravo jedno takvo priznanje danas je u okviru sajma ”List” a koje dodjeljuje Privredna/Gospodarska komora FBIH uručeno Podrumima ”Andrija”.

Radost je još i veća što je riječ o posebnoj plaketi ”Zvijezda turizma BiH 2019” i to za događaj ”Andrinje”, manifestaciju koja je kruna vinarske godine i koja se tradicionalno održava u novembru u Paoči, sjedištu Podruma ”Andrija”.

”Zvijezda turizma BiH”, barem u slučaju Podruma ”Andrija” zapravo je priznanje za jedinstvenu ponudu, uslugu i ugođaj koji svi posjetitelji dožive u ovim vinogradima, kušajući njihova vina i boraveći u romantičnim, pitoresknim krajevima, ali i u rustikalnom s jedne strane i visoko luksuznom smještaju s druge, koji na fenomenalan način objedinjava vinsku, gastro i turističku priču ovog hercegovačkog kraja.

O Podrumima ”Andrija” puno toga je već ispisano i opisano, a priča o njihovim vinima kao i okus njihovih vina, ali i drugih luksuznih pića, već odavno je kosmopolitskog karaktera, te ga rado kušaju čak i u dalekoj Kini, pa slobodno možemo reći, Podrumi ”Andrija” zaslužena su zvijezda bh. turističke ponude i naš najbolji ambasdor na sve zahtijevnijem turističkom tržištu.

I da je sve, zaista tako, uvjerite se sami u video reportaži i naravno uz gutljaj očaravajućih kapljica. Uz njihov moto, ”Uvijek žedan nikad pijan” Podrumi ”Andrija” vas pozdravljaju i poručuju ”Uvijek zdravi bili i vina Andrija pili, živjeli!”

Vezane vijesti

TUZLA