10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Projekat “Živi spomenici” ove sedmice u TK

Udruženje „Zaboravljena djeca rata“ iz Sarajeva u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, realizuje projekat „Živi spomenici“.

Nakon uspješne realizacije prve aktivnosti mirovnog kampa, došlo je vrijeme za drugu aktivnost projekta „Živi spomenici“, a to su mirovne akcije. Planirano je pet mirovnih akcija, u pet gradova Bosne i Hercegovine, od kojih nam treća dolazi iz Tuzlanskog kantona.

Mirovna akcija koja se sprovodi naredna dva dana, sprovoditi će se u tri grada Srebreniku, Gradačacu i Kalesiji, a akcija podrazumjeva farbanje klupa u tri javna parka i ozelenjavanje javne površine. Prvog dana, ponedeljak 24.05. akcija će biti realizovana u poslijepodnevnim satima u Srebreniku i Gradačcu, a 25.05. u popdnevnim satima u Kalesiji.

Ideju „Šarenih klupa i ozelenjavanje parka“ osmislili su učesnici iz gradova Srebrenik, Gradačac i Kalesija, koji kroz ovu mirovnu akciju žele da unaprijede svoje lokalne zajednice, uljepšaju javni prostor gradskih parkova i pošalju poruku mira, solidarnosti i jednakosti.

Ovom incijativom žele pokazati da mostovi mira, bez obzira na prošlost, mogu da se grade uz udružene snage i zajednički cilj, a to je budućnost u miru.

 

Vezane vijesti

TUZLA