22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Prve provjere za ekipu OKK Sloboda uoči nove sezone

Nakon okupljanja OKK Sloboda i prvih treninga koji su ponajviše uključivali rad na fizičkoj spremi, došlo je vrijeme za uigravanje. Ekipa još uvijek trenira na stadionu Tušanj i u maloj dvorani Mejdana te će upravo tu odraditi svoje prve trening utakmice.

Prvi nam u goste dolaze dobro poznati i uvijek dragi gosti iz Osijeka, a utakmicu protiv KK Vrijednosnice Osijek naša ekipa odigrat će u srijedu 09.09. Već u ponedjeljak 14.09. očekuje nas novi izazov gdje ćemo opet u maloj dvorani Mejdana biti domaćini, ali ovaj put rivalima iz Prvenstva BiH, ekipi KK Bratunac TRB.

Poslije dvije provjere u Tuzli, momci će put Sarajeva gdje je ekipa uzela učešće na tradicionalnom turniru “Sabit Hadžić” koji će se održati u periodu od 18.09. do 19.09. Polufinalni parovi će se odigrati u petak, a to su:

OKK SLOBODA TUZLA – KK PODGORICA BEMAX u 17.00h

OKK SPARS RW – OKK ČELIK u 19.30h

Sljedeći dan, odnosno subotu 19.09., igrat će se utakmica za treće mjesto u 14.30h te finale u 17.00h.

Igrači trenera Damira Mulaomerovića tako imaju već četiri zakazane provjere, kojih će po povratku iz Sarajeva biti još jer je sezona sve bliže.

Važna napomena za sve ljubitelje košarke u Tuzli da će se trening utakmice do daljnjeg održavati BEZ PRISUSTVA PUBLIKE zbog trenutne epidemiološke situacije i preporuka nadležnih institucija!

(RTV SLON / SLOBODA)

Vezane vijesti

TUZLA