11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Reakcija predsjednika SBB-a na konačnu presudu doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću

Konačna presuda doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću i zločinačkoj ideji za koju se borio, kao i ostvarenom rezultatu kroz tu ideju, samo je mala satisfakcija žrtvama genocida u Srebrenici i generalno bošnjačkom i drugim narodima, za masovna ubistva, stradanja i protjerivanja koja im je priredio zločinac Mladić i vojska kojom je komandovao.

Na ovom svijetu ne postoji sud, niti kazna koja bi bila adekvatna za zločinca Mladića, za sve njegove počinjene zločine i zlodjela za koja je lično odgovoran. Također, ne postoji ni pravda koja bi zadovoljila žrtve i nadoknadila im svu bol i patnju koju su pretrpjeli u agresiji na BiH.

Zaslužena kazna ratnom zločincu Ratku Mladiću, za bošnjački narod, koji je najviše stradao u agresiji na BiH, i građane naše države može pričinjavati samo minimalno zadovoljstvo žrtvi, i to kroz spoznaju da je dželat ipak kažnjen.

Konačna presuda ratnom Zločincu Mladiću, imat će ogromne i političko-pravne konsekvence, jer je ona dokaz da će svaki pojedinac, zajednica ili država koji, eventualno, u budućnosti pokušaju nasrtati na BiH, bošnjački i druge narode, završiti kao zločinac Mladić, stoji u saopćenju SBB-a.

Vezane vijesti

TUZLA