5 C
Tuzla
27.02.2024.

RS – Od sutra osnovci ponovno u školskim klupama

Osnovci u Republici Srpskoj od sutra se vraćaju u školske klupe, jer je Republički štab za vanredne situacije ublažio mjere, a dozvoljavaju se i organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti.

Nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastavlja se organizovati na daljinu uz pomoć korištenja kanala i sredstava elektronske komunikacije.

Zaključak štaba je i da se od sutra do 19. aprila dozvoljavaju organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, ali bez prisustva publike ili drugih lica koja organizatori nisu akreditovali, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Od sutra do 19. aprila u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje. U autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost ne može biti veća od 50 posto od kapaciteta autobusa mjesta za stajanje i mjesta za sjedenje.

Vezane vijesti

TUZLA