12.8 C
Tuzla
16.06.2024.

RTV Slon: Za vaš užitak gledanja premijerno predstavljamo novi audiovizuelni identitet vaših omiljenih tv sadržaja!

U godini iza nas, kada smo obilježili 26. godina rada Radio Slon i 16. godina rada TV Slon – naša medijska kuća RTV Slon zadržala je lidersku poziciju u Tuzlanskom kantonu prema svim pokazateljima istraživanja slušanosti i gledanosti naših programskih sadržaja. Bili smo vaš prvi izbor a svoje povjerenje jednako ste nam iskazivali i  u informativnim, edukativnim, sportskim i zabavnim sadržajima. I naši online mediji bilježe značajne rezultate, kontinuirani rast pratitelja naših društvenih mreža ali i pretplatnika našeg YouTube kanala. Sa skoro 16 i po miliona pregleda objavljenih sadržaja zakoračili smo u 2022. godinu u kojoj nastavljamo razvijati našu online zajednicu pa od nedavno naše sadržaje možete naći i na audio Soundcloud nalogu.

Kristalno jasna slika, ujednačen i jasan ton uz provjerene i tačne informacije, kao i produkcija novih novi zanimljivih sadržaja naš su imperativ i u 2022. godini.

Prateći svjetske trendove u broadcastingu, kao i trendove news medija, cijeneći važnost audiovizuelnog identiteta i grafičkog dizajna, naš sektor tv tehnike i grafike vrijedno je radio na pripremi novog dizajna naših sadržaja.

Već od danas, u programu TV Slon, naša centralna informativna emisija „Crno i bijelo“ dolazi vam u novom izdanju.

Sa novom godinom smo odlučili da je već vrijeme i za redizajn vizuelnog identiteta, kako naše centralne informativne emisije „Crno i bijelo“, tako i vizuelnog identiteta televizijskog programa televizije Slon. Već danas naše gledaoce je dočekao i neizostavni pregled programa u novom ruhu. Promjene će biti vidljive u svim programskim segmentima, najviše u promociji naših emisija. Dominantnu poziciju u novom identitetu programa, ali i informativne emisije „Crno i bijelo“ zauzima naša već prepoznatljiva crvena boja, koja je od začetka televizije Slon imala veliki značaj u formiranju i pozicioniranju našeg brenda. Još dinamičnije idemo u godinama koje dolaze“, ističe Igor Iličković, glavni dizajner našeg televizijskog tima.

I dok čekate novo izdanje emisije “Crno i bijelo” evo i jedinstvene prilike da “zavirite” u nove vizuale.

Inače, posljednje izmjene audiovizuelnog identiteta ponudili smo vam 2017. godine i upravo, vaš izbor RTV Slon  kao medija kojem vjerujete potvrdile su da svo ovo vrijeme ispravno osluškujemo vaše potrebe i očekivanja.

Naš novi petogodišnji plan razvoja počinje u 2022. godini i sa novim dizajnom otvaramo novo poglavlje u produkciji već prepoznatljivih programskih sadržaja, ali i otvaramo novo poglavlje u produkciji sasvim novih sadržaja uz već uvažena načela informativnog – tačnog, provjerenog, objektivnog, građanskog i etičnog novinarstva, uvijek u službi vaših potreba i vaših prava.

I u godinama koje dolaze i dalje ćemo biti slobodni, lojalni, odgovorni, napredni i dalje ćemo biti vaša Radio – televizija Slon – uvijek prvi i uvijek sa vama!

Vaša RTV Slon!

 

Vezane vijesti

TUZLA