17.8 C
Tuzla
12.04.2024.

Rukometna reprezentacija BiH sutra dočekuje selekciju Njemačke

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu sa početkom u 16:10 igra utakmicu kvalifikacija za EP, a protivnik je selekcija Njemačke. To će za Zmajeve biti peta utakmica u kvalifikacijama, a pozitivan rezultat bi otvorio vrata Evropskog prvenstva.

“Pred nama su dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama. Prva u četvrtak protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavi i sigurno su favoriti. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo i razmišljati o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra, Malinović ima mali problem, nadam se da će biti spreman za meč protiv Njemačke”, rekao je Obrvan, zatim dodao:

“Upoznali smo igrače o raznim kalkulacijama koje nas vode na EP. U sportu je sve moguće. Protiv Njemačke nećemo moći odmarati igrače. Dosta faktora odlučuje i gol razlika. Tako da moramo voditi računa o sitnicama. Moramo biti vrlo oprezni i da damo svoj maksimum. Jako će biti bitna gol razlika, moramo paziti i na to.”

Medijima se obratio i kapiten reprezentacije Mirsad Terzić.

“Njemačka je s ovim sastavom pokazala koliko shvata ozbiljno utakmicu. Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Oni imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše par izmjena. Ima dosta kalkulacija oko odlaska na EP, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni.”

Nakon duel sa Njemačkom našu selekciju 2. maja očekuje gostujući protiv susret Austrije. To će biti utakmica posljednjeg meča kvalifikacija nakon kojeg ćemo znati sudbinu naše selekcije.

Vezane vijesti

TUZLA