23.9 C
Tuzla
02.06.2023.

Saopćenje SD BiH: Da li ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?

Božo Jurić, ministar zdravstva TK neparlamentarnog HDZ-a “ekspertne Vlade” PDA i SDP donio je naredbu kojom se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati.

Kako ministar Jurić navodi, radi se o mjerama prevencije, odnosno sprečavanja ozbiljnijih posljedica, s obzirom na stanje u Sarajevskom kantonu.

Pitamo ministra Jurića, a i “ekspertnu Vladu” na koji način je ovo sprečavanje ozbiljnijih posljedica, ako u obzir uzmemo činjenicu da su ugostiteljski objekti tokom dana puni? Da li to ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?, stoji u saopćenju SD BiH.

Klub Socijaldemokrate BiH u Skupštini TKzahtijeva da se pomenuta naredba poništi. U protivnom, tražimo da se iz budžeta i 20 miliona KM koje je prethodna Vlada ostavila izdvoje sredstva ugostiteljima za nadoknadu prouzrokovane štete.

Tako “ekspertna Vlada” realnom sektoru od kojeg i sama živi, zabranjuje rad, dok sa druge strane ekspresno postavlja svoje kadrove na izvršne funkcije kako bi stranačkim zapošljavanjima budžet dodatno opteretili, navedeno je u saopćenju.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!