7.8 C
Tuzla
03.03.2024.

Saopštenje GO PDA Tuzla: Sramotan čin Vahidovog nepotizma na UKC

Gradski odbor PDA Tuzla zahtjeva od nadležnih institucija da provjere informaciju oko zaposlenja određenog broja doktora medicine na UKC-u bez raspisivanja konkursa.

”Naime, putem društvenih mreža, dana 06.11.2020. godine objavljen je tekst (koji je vjerovatno zbog pritiska određenih grupa i grupacija izbrisan) o osobama koje su zasnovale radni odnos na UKC, a da pri tome konkurs nije raspisan. Pozivamo generalnog direktora Vahida Jusufovića da kao odgovorno lice UKC obrazloži po kojem principu su određene osobe zaposlene, dok veliki broj mladih doktora medicine čeka svoju priliku putem konkursa.
Gradski odbor PDA Tuzla strogo osuđuje i žestoko će se suprotstaviti društvu privilegovanih pojedinaca, bez obzira ko to bio. Privilegovana gospodo, nepotizam je neprihvatljiv u društvu u kojem živimo i ako mislite da možete raditi na štetu drugih, to vrijeme je gotovo.
Gradski odbor PDA Tuzla poziva sve institucije da provjere navode, te da u uočavanju istinosti i u ime pravde i pravednog društva zahtjevaju hitno preispitivanje zakonitosti oko zapošljavanja.
Vjerujemo u institucije pravde i ukoliko se navodi pokažu tačnim, očekujemo sankcije prema osobi koja je očigledno zloupotrijebila poziciju,” saopćili su iz GO PDA Tuzla

Vezane vijesti

TUZLA