2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Sastanak predsjednika UEFA-e i FS BiH, podrška projektu izgradje 12 terena

Nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA, a prije Kongresa, Aleksander Čeferin, predsjednik krovne evropske fudbalske organizacije sastao se sa delegacijom Fudbalskog saveza BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Predsjednik Zeljković je izrazio zadovoljstvo ovim sastankom.

”Zahvaljujem predsjedniku UEFA-e koji je nakon izuzetno turbulentnog dana našao vremena da razgovara sa nama. Ovaj sastanak smatram veoma značajnim za daljnji razvoj fudbala u BiH, a posebno infrastrukture. To je bila i glavna tema o kojoj smo razgovarali, odnosno predstavio sam prioritetne projekte iz plana razvoja Save. Uefa je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme sa kojima se suočavamo kao krovna fudbalska organizacija u BiH. Nakon ovog razgovora siguran sam da će se Savez u svim segmentima još brže razvijati”, naveo je on.

Zeljković je na kraju dodao da će se još jednom u narednih mjesec dana sastati sa predsjednikom UEFA-e te da će Čeferin ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, prije početka EURO-a posjetiti NS/FS BiH.

Vezane vijesti

TUZLA