21.7 C
Tuzla
04.07.2022.

SBiH: Vujanović i njegovi nalogodavci činom zabrane obilježavanja Dana bijelih traka u Prijedoru glorifikuju zlo i zločince

Stranka za Bosnu i Hercegovinu uputila je saopštenje za javnost zbog naredbe o zabrani mirne šetnje u Prijedoru povodom Dana bijelih traka, a koje prenosimo u cjelosti:

” Sramna naredba o zabrani mirne šetnje u Prijedoru povodom Dana bijelih traka, koji se obilježava već devet godina, pokazuje da njeni nalogovci stoje iza zločina počinjenih na ovim prostorima i ovim činom se produžava zločin.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović mora upoznati javnost sa istinskim razlozima i nalogodavcima diskriminatornog čina, posebno imajući u vidu izdavanje dozvola za paradiranje ulicama Prijedora drugim organizacijama.

U Prijedoru je ubijeno 3176 osoba nesrpske nacionalnosti među kojima i 102 djece.

Ovakav odnos loklanih vlasti samo će ojačati našu borbu za pravdu i istinu kako u zemlji tako i na međunarodnom planu. Umjesto izvinjenja i pokajanja za zločine, Vujanović i njegovi nalogodavci, ovim činom glorifikuju zlo i zločince koji su dobili stotine godina zatvora za zvjerstva počinjena u Prijedoru.”

POSLJEDNJE DODANO