15.5 C
Tuzla
19.05.2024.

SDA uz dio ljevice: Spremni smo podržati Jusufovića za gradonačelnika Tuzle

Stranka demokratske akcije Tuzla podržat će kandidaturu za gradonačelnika Tuzle, zajedničkog kandidata DF-a i SD-a profesora doktora Vahida Jusufovića. Ova odluka uslijedila je nakon što je jedan naš istaknuti član odustao od kandidature za gradonačelnika ispred SDA-a, „a mi nismo htjeli da kandidujemo slabije kandidate za ovu veliku utakmicu“, – kazao je za RTV Slon Salko Zildžić, predsjednik GO SDA Tuzla.

“Spremni smo podržati kandidaturu prof. dr. Vahida Jusufovića, s obzirom da je naš kandidat za gradonačelnika odustao od kandidature. Cijenimo njegovu ratnu prošlost i njegove stručne reference. Tuzla nakon 20 godina vladavine jednog čovjeka zaslužuje promjenu na bolje. Mislimo da je trenutni gradonačelnik imao svoje vrhunce kreativnosti i da je pružio maksimum u dosadašnjem radu te pozivamo na nove politike i šire poglede“, rekao je Zildžić za našu medijsku kuću.

Do sad su poznate tri kandidature za poziciju gradonačelnika Tuzle. Pored Jusufovića, tu su još i Jasmin Imamović iz Socijaldemokratske partije (SDP), te Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke (NS).

Vezane vijesti

TUZLA