18 C
Tuzla
16.06.2024.

Šest političkih stranaka podržalo jednog kandidata za načelnika Općine Čelić

Admira Hrustanovića, ministra u Vladi Tuzlanskog kantona i kandidata za načelnika Općine Čelić podržava čak šest političkih stranaka u njegovoj namjeri da postane novi načelnik ove općine. Osim Stranke za BiH čiji je Hrustanović član, podršku su mu dali i Demokratska Fronta, SDP, HDZ, SBB, SD BiH.

Tokom jučerašnje press konferencije istaknuto je da nije riječ o koaliciji ovih stranaka, nego da je riječ o podršci Hrustanoviću kako bi se u ovoj općini dogodile političke promjene.

Kandidat za načelnika Admir Hrustanović istakao je razloge svoje kandidature. Osnovni razloga je taj što je općina Čelić jedna od najnerazvijenih općina na području Federacije BiH. Također na njegovu kandidaturu mnogo je uticao veliki odlazak mladih i zahtjevi od strane privrednika, građana i poljoprivrednika koji su izrazili želju da baš on bude kandidat za načelnika općine Čelić.

“Kao kandidat za načelnika smatram da trebamo vratiti integritet i snažnu ulogu mjesnih zajednica, da građani, a posebno mladi budu ti faktori koji će odlučivati, a ne podobni. Želja mi je da općinski organi budu transparentni i na usluzi građana. Osnažiti udruženja građana, otvarati udruženja poljoprivrednika, sporta, privrednika i dijaspore. Dajem punu podršku penzionerima kao i vjerskim zajednicama, jer do sad nisu imali potporu. Ističem da neke od mjesnih zajednica u 2020 godini nemaju još riješenu vodu i kanalizaciju, te će infrastruktura i vodosnadbijevanje biti prioritet mene kao načelnika,“ rekao je Hrustanović.

Posted by Načelnik Admir Hrustanović on Petak, 21. August 2020.

 

Vezane vijesti

TUZLA