13 C
Tuzla
23.02.2024.

Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzle: U ljetnim baštama strogo zabranjeno punjenje romobila

Komunalni inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla u obavljanju redovnih inspekcijskih kontrola na terenu uočili su i zapisnički evidentirali veliki broj ugostiteljskih objekata i drugih poslovnih subjekata, koji u ljetnim  baštama postavljenim na javnoj površini vrše ili trećim licima dozvoljavaju punjenje i izdavanje romobila, a čije korištenje je rezultiralo velikim brojem prijava građana Službi za inspekcijske poslove Grada Tuzla, jer se isti koriste najčešće u pješačkoj zoni i predstavljaju opasnost za pješake.

”Odlukom o komunalnom redu općine Tuzla (“Sl. glasnik Općine Tuzla”, br. 4/10, 9/10, 1/11, 3/11), „Službeni glasnik Grada Tuzla“ broj:  11/15,9/16, 1/18,5/18,1/19 i 9/19)  tačno su definisani uslovi i način korištenja javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti.

Zbog toga se UPOZORAVAJU vlasnici ugostiteljskih i drugih poslovnih objekata koji koriste javnu površinu u svrhu postavljanja ljetnih bašti , da je na javnoj površini koju koriste STROGO ZABRANJENO punjenje romobila, kao i korištenje ljetne bašte u svrhu njihovog izdavanja.

Vlasnicima ugostiteljskih i drugih poslovnih objekata, korisnicima javnih površina koji se ne budu pridržavali odredbi Odluke o komunalnom redu i uslova pod kojima im je javna površina data na korištenje, biće zabranjeno dalje korištenje javne površine i protiv istih će biti poduzete zakonom propisane mjere,” saopćili su iz Službe za inspekcije poslove Grada Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA