15.5 C
Tuzla
06.07.2022.

Sportske igre mladih u Banovićima: Učestvuje više od 700 mališana

Sportske igre mladih stigle su u Banoviće. U dva dana, mališani iz osnovnih škola ove općine, takmičit će se u nekoliko sportova, a događaji su organizovani na Gradskom trgu i Sportskoj dvorani. Ovo je prilika za druženje mališana i osvajanje medalja.

Mališani iz općine Banovići godinama učestvuju u Sportskim igrama mladih, priči koja povezuje djecu iz cijele zemlje, ali i regije. No, njihovo učešće je bilo van matične općine, a od ove godine je drugačije. Općina Banovići odlučila je biti domaćin događaja, pa su se zajedno s organizatorima potrudili da Sportske igre mladih sada dođu i u ovaj grad, na oduševljenje svih mališana. Pripreme za događaj su počele u martu.

”Ono što mogu istaći je da se prijavilo 714 djece iz svih naših osnovnih škola i 36 ekipa za odbojku samo. Sve naše osnovne škole su uzele učešće i to je velika stvar. Prisustvo i raspoloženje dječice govore koliko je ovo značajno za Banoviće”, navodi Adem Mostarlić, glavni koordinator Sportskih igara mladih u Banovićima.

Ovo je najveći događaj za mlade, a iz Banovića su poslane poruka mira, prijateljstva i zajedništva. Banovići su u dva dana centar zabave, druženja i svega onoga što sa sobom nosi sport.

”Ovo je važan događaj za našu općinu, prilika da se pokažemo u najboljem svjetlu. Sportske igre mladih su regionalna manifestacija koja spaja region, Srbiju, Hrvatsku i BiH. Draga djeco molim vas uživajte u ova dva dana. Želim vam puno sreće u sportskim nadmetanjima, dobro se zabavite, uživajte u igri, u druženju i drugarstvu. U ovoj sportskoj priči najveća pobjeda je drugarstvo i prijateljstvo”, kazao je na otvaranju igara načelnik Općine Banovići Bego Gutić.

Paljenjem baklje, svečano su počele Sportske igre mladih u ovom gradu. Danas su se mališani u Banovićima takmičili u atletici i igri graničara takozvanoj između dvije vatre. Svi su zadovoljni i radosni jer imaju priliku pokazati svoja umijeća.

U okviru Sportskih igara mladih, večeras će na Gradskom trgu biti održan koncert grupe Crvena jabuka, a igre se nastavlju već sutra.

POSLJEDNJE DODANO