21.7 C
Tuzla
04.07.2022.

Srebrne i bronzane medalje za tuzlanski ”Salto” na takmičenju u sportskoj gimnastici

Proteklog vikenda gimnastičarke iz tuzlanskog kluba ‘Salto” učestvovale su na takmičenju u sportskoj gimnastici koje je održano u Zenici u organizaciji gimnastičkog kluba Winner iz Zenice.

Na turniru je učastvovalao više od 60 gimnastičarki iz ostalih klubova koje su nastupale pojedinačno i ekipno u C programu/obaveznom programu.

Iz gimnastičkog kluba ”Salto” iz Tuzle nastupilo je 13 gimnastičarki u različitim uzrasnim kategorijama. Osvojili su ukupno 13 medalja.

Uspjeh je veći ako se zna da je ovaj tuzlanski gimnastičarski klub svoja vrata otvorio prije 1 godinu i 10 mjeseci i već na prvom Državnom prvenstvu u Tuzlu prije godinu donio vrijedne nagrade.

„Ponosan sam na svoje gimnastičarke koji su predano radili cijelo ovo vrijeme, posebno jer smo mi najmlađi klub u BiH i 95 posto djevojčica je nastupilo prvi put i kući se vraćamo sa ovim vrijednim nagradama. Moram naglasiti da se naši gimnastičari i gimnastičarke takmiče i u težem programu, a to je B i A program. Uskoro nas očekuju i međunarodna takmičenja, tako da ovog ljeta nema pauze. Svakako, pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže i počnu trenirati ovaj najljepši, a u ujedno i najteži sport u našem tuzlanskom klubu. Vrata su za sve otvorena“, rekao je trener kluba Elvedin Ćerimović.

Gimnastičari koji su nastupili na Državnom prvenstvu u sprotskoj gimnastici iz GK Salto:

 1. Melika Suljagić

 2. Inea Ismić

 3. Sarah Sinanović

 4. Katarina Savinović

 5. Sarah Muratović

 6. Majra Bešlagić

 7. Ajla Alagić

 8. Amila Smajić

 9. Ajša Sinanović

 10. Asya Kurtić

 11. Hena Mujkić

 12. Evgenija Savinović

 13. Nejla Sinanović

Plasmani:

Djevojčice C program/Obavezni

Treće mjesto ekipno – Djevojčice 6-7 godina

Ajla Alagić

Amila Smajić

Ajša Sinanović

Treće mjesto ekipno – Mlađe kadetkinje 8-9 godina

Asya Kurtić

Hena Mujkić

Sarah Muratović

Evgenija Savinović

Najla Sinanović

Treće mjesto ekipno –Kadetkinje 10-11 godina

Sarah Sinanović

Katarina Savinović

Majra Bešlagić

Drugo mjesto ekipno – Mlađe juniorke 12-13 godina

Melika Suljagić

Inea Ismić

Podsjećamo, Gimnastički klub ”Salto’ Tuzla otvorio je svoja vrata gimnastičkog kluba djeci koja žele da se upoznaju sa ljepotama sportske gimnastike, sredinom oktobra 2020 godine. Opremljen je vrhunskom opremom za uspješno bavljenje sportskom gimnastikom djece.

Treninzi gimnastike u Gimnastičkom klubu ”Salto” u Tuzli obavljaju se u idealnim uslovima pod budnim okom trenerskog tima, Zerina Emića i Elvedina Ćerimovića.

POSLJEDNJE DODANO