Stanje na putevima: Upozorenje na jake udare vjetra i odrone kamenja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar ili vlažan, a frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta. Iz BIHAMK-a upozoravaju na jake udare vjetra, kao i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (*Prozor-Jablanica*). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: *Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg  i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.