25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Stanje na putevima: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Ugaženog snijega na kolovozu ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Na putnom pravcu Tuzla-Kalesija izvode se radovi na bojanju tunela Čaklovići, zbog čega se u noćnim satima (22-06 sati) saobraća jednom trakom naizmjenično.
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Doboj-Gračanica, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vezane vijesti

TUZLA