Stanovnici dijela naselja Mejdan dobili gradsko grijanje

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Stanovnici dijela tuzlanskog naselja Mejdan od jučer imaju mogućnost priključenja na sistem daljinskog grijanja. Prvi korisnici su već dobili grijanje, a do kraja godine i početkom naredne bit će priključeni i novi korisnici.

Izgradnjom centralne podstanice u naselju Mejdan stvoreni su uslovi za priključak novih korisnika na sistem daljinskog grijanja. Vrijednost radova je 560 hiljada KM, a 12 domaćinstva u ovom dijelu grada već ima tople radijatore.

U prethodnom periodu izvršeni su svi elektro i mašinski radovi, a preostaje još završna faza građevinskih radova, kako bi izgradnja podstanice bila kompletirana. U Centralnom grijanju su izrazili zadovoljstvo zainteresovanošću građana za priključenje na ovu podstanicu i samo daljinsko grijanje.

Kvalitet zagrijavanja ovih objekata je izuzetno dobar, navode u Centralnom grijanju. U ovoj godini, na sistem gradskog grijanja priključeni su i objekti na Brčanskoj Malti i u Batvi.

U narednih sedam do 10 dana u naselju Mejdan, bit će završeni građevinski radovi i uređen put na ovom dijelu naselja, koji su uništen usljed radova na izgradnji podstanice.

Centralna podstanica Mejdan