27.8 C
Tuzla
06.07.2022.

Stanovnici dijela naselja Mejdan dobili gradsko grijanje

Stanovnici dijela tuzlanskog naselja Mejdan od jučer imaju mogućnost priključenja na sistem daljinskog grijanja. Prvi korisnici su već dobili grijanje, a do kraja godine i početkom naredne bit će priključeni i novi korisnici.

Izgradnjom centralne podstanice u naselju Mejdan stvoreni su uslovi za priključak novih korisnika na sistem daljinskog grijanja. Vrijednost radova je 560 hiljada KM, a 12 domaćinstva u ovom dijelu grada već ima tople radijatore.

U prethodnom periodu izvršeni su svi elektro i mašinski radovi, a preostaje još završna faza građevinskih radova, kako bi izgradnja podstanice bila kompletirana. U Centralnom grijanju su izrazili zadovoljstvo zainteresovanošću građana za priključenje na ovu podstanicu i samo daljinsko grijanje.

Kvalitet zagrijavanja ovih objekata je izuzetno dobar, navode u Centralnom grijanju. U ovoj godini, na sistem gradskog grijanja priključeni su i objekti na Brčanskoj Malti i u Batvi.

U narednih sedam do 10 dana u naselju Mejdan, bit će završeni građevinski radovi i uređen put na ovom dijelu naselja, koji su uništen usljed radova na izgradnji podstanice.

Centralna podstanica Mejdan

POSLJEDNJE DODANO