20 C
Tuzla
28.02.2024.

Stranka za BiH Tuzla: Grad Tuzla ima Statut

Gradski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tuzla čestita usvajanje prijedloga Statuta grada Tuzla na današnoj sjednici Gradskog vijeća. Gradski  vijećnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, gospodin Admir Čavalić je učestovao u današnoj raspravi i glasanjem podržao usvajanje Statuta. Prethodno je naš gradski vijećnik predložio amandman na Poslavnik rada Gradskog vijeća , u okviru kojeg se upravo maj mjesec definisao kao mjesec rasprave  o Statutu i njegovo usvajanje.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu koristi priliku da obavjesti građane našeg grada da će ubuduće moći birati svoje predstavnike u Mjesnim zajednicama, te da će Mjesne zajednice , pored pravnog subjektiviteta imati i pečat.  Ovo će im u prespektivi omogućiti da Mjesne zajednice otvore vlastite bankovne račune i tako se maksimalno kapacitiraju i rade u interesu zajednice.

Na kraju pozivamo građane Tuzle da se aktiviraju u vrijeme mjesnih izbora, kako glasanjem tako i kandidiranjem. Stranka za Bosnu i Hercegovinu će podržati  sve dobronamjerne građane, bez  obzira da li bili članovi naše stranke ili ne , da budu autetični predstavnici vlastite mjesne zajednice, stoji u saopćenju za javnost Stranke za BiH GS Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA