6 C
Tuzla
29.02.2024.

Stvorene pretpostavke za planiranje budžeta za 2021. na svim nivoima vlasti

Na današnjoj sjednici Fiskalnog vijeća Bosne i Hercegovine jednoglasno je usvojen Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika za period od 2021. do 2023. godine, te su stvorene pretpostavke za planiranje budžeta za 2021. godinu na svim nivoima vlasti.

Usvojenim dokumentom utvrđen je okvir budžeta za institucije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu u iznosu 1,027,10 milijardi KM.

Prihodi za finansiranje budžeta institucija BiH za 2021. godinu od indirektnih poreza zadržani su na nivou 2020. godine i iznose 780 miliona KM, dok se ostatak sredstava osigurava iz ostalih prihoda institucija BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Članovi Fiskalnog vijeća su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, entitetski premijeri Fadil Novalić (FBiH) i Radovan Višković (RS), ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i entitetski ministri finansija Jelka Milićević (FBiH) i Zora Vidović (RS).

Članovi tog tijela bez prava glasa su i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Vezane vijesti

TUZLA