20 C
Tuzla
28.02.2024.

Sutra polaganje cvijeća na Slanoj banji povodom formiranja manevarskih četa

Dana 04.04.1992 godine donesena je odluka o odbrani Tuzle od nadolazeće agresije kao i odluka da se formiraju manevarskih četa policije SJB Tuzla. Na ovaj dan će  Udruženje Manevaraca sa Gradskom upravom prema predviđenim protokolom, a shodno epidemiološkoj situaciji vezanoj za Korona virus položiti cvijeće na Slanoj banji sa početkom od 11:00 sati.

Ovom odlukom je  dana 06.04. 1992 godine  formirana I Manevarska čete policije Mosnik SJB Tuzla.

Ovim putem obavještavamo javnost i članove da će se dana 06.04.2021 godine sa početkom u 17:00 sati polaganjem cvijeća ispred spomen ploče u Mosniku i spomen obilježja poginulim u agresiji na BiH 1992-1995 godine obilježiti ovaj datum.Nakon polaganja  u 18:00 sati će se održati okrugli sto u M.Z.Stari grad na temu „Značaj formiranja manevarskih jedinica u odbrani Tuzle i BiH“ Ovi datumi su svakako važni kako bi nas opominjali na protekla vremena i kako ne bi ostali zaboravljeni,te moraju ostati opomena mlađim generacijama kako se zlo više ne bi  nikada ponovilo.

Zbog pandemije corona virusa i prema naredbama Civilne zaštite i Kriznog štaba o zabrani  okupljanja više od 30 ljudi ove godine ćemo reducirati naše okupljanje u skladu sa mjerama covid-19.

Naše udruženje je svakako aktivno ovih dana,te će u skladu sa mogućnostima pomoći svoje najugrožnije članove i porodice poginulih. Svakako april i maj  su mjeseci u kojima se obilježavaju najznačajni datumi iz predhodnog rata za naš Grad.Tim povodom ćemo uskladiti svoje aktivnosti na obilježavanju  ovih datuma  uz predviđene epidemiološke mjere uzrokovane pandemijom korona virusa.

Vezane vijesti

TUZLA