14 C
Tuzla
19.04.2024.

Taekwondo – Nedžad Husić ostvario tri pobjede na Turkish Openu

Taekwondo reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Taekwondo kluba Novi Grad Nedžad Husić zabilježio je tri pobijede na  jakom međunarodnom Turkish Open u Istanbulu.

Jedan od najperspektivnijih takmičara i pretendent na Olimpijske igre savladao je predstavnike Turske sa 26:2, Palestine sa 29:7 i Španije sa 23:6. U četvrtoj borbi za medalju poražen je od takmičara iz  Rusije rezultatom 25:24.

Iz Taekwondo saveza BiH podsjećaju da je Husić na nedavno održavnom G1 turniru u Sofiji također ostvario dvije pobjede u izuzetno jakoj konkurenciji, ali je u trećoj borbi doživio poraz i ostao bez medalje.

Na  takmičenju u Istanbulu  sa Husićem je bio i predsjednik Taekwondo saveza FBiH  i član Izvršnog odbora državnog Taekwondo saveza Samir Šarić, koji je istakao kako Taekwondo savez BiH nastavlja sa aktivnostima koje doprinose razvoju taekwondoa u državi, kao i jačanju naših takmičara.

Ovom prilikom Taekwondo savezu BiH uručena je elektronska oprema, koju je poklonio Taekwondo savez Turske.

Vrijedna oprema za reprezentativne selekcije prva je ovakvog tipa u našoj državi i sigurno će biti od velike pomoći za pripreme reprezentativaca i buduće vrhunske rezultate naših takmičara.

Saradnju dva saveza inicirao je delegat Evropske Taekwondo Unije, Ali Sagarkaya, koji je bio glavni delegat na Evropskom prvenstvu održanom u Sarajevu prethodne godine, a Šarić se ovom prilikom sastao i sa predsjednikom turskog saveza Metin Şahinom.

Şahin je čestitao Taekwondo savezu BiH na organizaciji Evropskog prvenstva u izuzetno izazovnim vremenima, i obećao da će dva saveza i u budućnosti sarađivati, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Vezane vijesti

TUZLA