Tuzla City uoči susreta s Veležom: Vratiti se na mjesto koje nam pripada

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon poraza od Olimpika, fudbaleri Tuzla Citya fokusirali su se na meč protiv Veleža. Tvrde da nisu željeli gubiti vrijeme na nešto što se ne može promijeniti, pa su negativan rezultat ostavili iza sebe. Najavljeni susret je veoma važan za Tuzlake koji još uvijek vjeruju da mogu izboriti plasman na evropsku scenu naredne godine.

“Možda je i dobro što ovako rano dolazi jedna ovakva utakmica poslije jedne teške utakmice koju smo imali na Otoci i fizički i psihički. Mislim da smo već u autobusu poslije Olimpika uspjeli s ekipom da se vratimo, da kažemo gdje smo bili dobr,i gdje nismo, da se maksimalno danas pripremimo za Velež.”, kazao je Nermin Bašić, šef stručnog štaba FK Tuzla City.

Tuzlake očekuje zahtjevan meč, težak teren i dinamična ekipa. Problemi postoje i u samom timu kada je riječ o povredama ali i kartonima, pa se na dosta igrača ne može računati. Ipak, trener tvrdi da će prilagoditi igru terenu onakvom kakav jeste.

“Uć i ćemo jako ozbiljno na ovu utakmicu da damo sve od sebe, obradujemo naše igrače da se vratimo i na tabeli tu gdje pripadamo i igrom tu gdje želimo. Ja se nadam jednom borbenom izdanju moje ekipe jer po ovim terenima borba i želja su presudne za sve.”, dodao je Bašić.

Defanzivac Morris dolaskom novog trenera popravio je svoju formu i tvrdi da se vraća na nivo  koji se od njega očekuje. Kaže i da atmosfera u ekipi nije narušena zbog poraza za vikend, pa su i igrači spremni za novi susret.

“Očekujem borbu s neke strane, nadama se da neće biti nekih repova. Da će biti pošteno s naše i njihove strane, ko bude bolji neka pobijedi”, istakao je Kobie Morris.

Susret Tuzla City-Velež je na rasporedu u utorak od 13 sati na stadionu Tušanj.