7.8 C
Tuzla
19.04.2024.

Tuzla: Privode se kraju radovi na zamjeni vrelovodnih cijevi na nekoliko lokacija

Iz Javnog preduzeća Centralno grijanje d.d. Tuzla obavijestili su građane da su trenutni radovi u zadnjoj fazi na revitalizaciji (pjeskarenje i antikorozivna zaštita ) i zamjeni dotrajalih cijevi na dionici Most BKC – Most Livnica kao i cijevi koje su u profilu pješačkog mosta ”Livnica”, a  koji je neprohodan za pješake.

Na lokaciji Sjenjak trenutni radovi se izvršavaju od raskrsnice pristupnog puta prema objektima Kula F i G, na spoju sa ulicom 15. Maja (kod Raiffeisen banke) i pješačkog puta prema naselju Stupine. U narednom periodu izvršit će se građevinski radovi na otvaranju pristupnog puta prema objektima Kula F i G i zatvaranju kanala gdje je to omogućeno.

Na lokaciji Stupine od objekta „Stupine B11“ do objekta „SPO Ušće“, mašinski radovi se privode kraju nakon čega će uslijediti građevinski radovi na pokrivanju kanala.

Započeti su i radovi na rekonstrukciji postojećeg vrelovodnog ogranka za N.N Solina i toplovodnog ogranka u ulici Klosterska.

Molimo građane i učesnike u saobraćaju za razumijevanje. Nastojat ćemo da radove izvršimo brzo i u razumnom vremenskom roku.

Vezane vijesti

TUZLA