13 C
Tuzla
23.02.2024.

Tuzla servis – Prekidi u vodosnabdijevanju u Lipnici, kao i obustava saobraćaja zbog radova

*** VODOVOD – Naselje Lipnica imat će prekid u vodosnabdijevanju od 9 do 12 sati zbog polaganja novog cjevovoda, a na dionici od kraja ulice Ćazima Alića tj. od kuće br.79 do početka ulice Tuzlanskog Partizanskog Odreda doći će do obustave saobraćaja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje 14 krivičnih djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 163 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata nije imala intervencija.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u mjesnim zajednicama Kreka i Solana u periodu od 29. juna do 10. jula. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/000-522 i 061/918-934, ili putem e-maila: [email protected].
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja, uz kašnjenja od 20 minuta na pojedinim letovima.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođene su tri bebe, jedan dječak i dvije djevojčice.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 27°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode u drugom jezeru 27°C,
salinitet 35 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 26°C, salinitet 35 g/l, temperatura vode na slapovima 26°C, salinitet 35 g/l.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni na u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

Vezane vijesti

TUZLA