Tuzla servis – PVJ Tuzla sinoć pomagala PVJ Srebrenik u gašenju požara u Špionici

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

*** VODOVOD – Dijelovi naselja Pasci i Smajići su bez vodosnabdijevanja. U ostalim gradskim i prigradskim naseljima uredno je vodosnabdijevanje.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela, dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pruženo je 137 zdravstvenih usluga.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu. Dimnjačari JKP ”Komunalac” Tuzla do 18.10.2021. godine planirali su preglede i čišćenje individualnih dimnjaka u MZ Gornji Pasci i Par Selo. Termin možete zakazati na kontakt telefone: +387 62 000 522 i +387 61 918 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice, dok su u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena dva dječaka i jedna djevojčica.
*** CENTRALNO GRIJANJE – Uredna je isporuka toplotne energije.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je danas za pripadnike OS BiH – Vojna baza Dubrave u Ambulanti petog logističkog bataljona od 9:30 do 11:30, te za uposlenike Elektroprivrede BiH u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla od 08 do 15 sati.
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se prema planu letenja uz kašnjenja do 10 minuta na pojedinim letovima.