1.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Tuzlanski Salines doveo veliko pojačanje

Velika regionalna i evropska futsal zvijezda Slobodan Rajčević potpisao je ugovor sa FC Salines Tuzla City što je veliko pojačanje za ovaj tim. Reprezentativac Srbije bi trebao zaigrati za tuzlanski klub nakon što dobije potrebne dokumente.

„ Kao što ste i navikli od nas, mi nikada ne mirujemo i uvijek težimo ići naprijed. U tome i uspijevamo. Nas prosjek ne zadovoljava, nego se vodimo načelom izvrsnosti. „- kazali su iz kluba.

Slobodan Bobo Rajčević karijeru je započeo u KMF „ SAS“. Potom je zaigrao KMF “Ekonomac Kragujevac”. Za pet sezona, sa klubom je osvojio  pet  titula prvaka Srbije i postao interesantno evropsko i svjetsko ime. To mu je otvorilo vrata u azerbejdžanskom Feneru, bejrutskom Mayadeenu, rumunskoj Informatici te zagrebačkom KMF Nacionalu koji je tada bio najjači regionalni klub. Prije dolaska u redove Jarčeva, Rajčević je igrao u Bejrutu i klubu Bank of  Beirut, trećeplasiranoj ekipi azijske Lige prvaka.  Njegovi raznoliki angažamani donijeli su mu brojne titule. Za reprezentaciju Srbije nastupao je na pet evropskih i jednom svjetskom prvenstvu. Sa istom reprezentacijom na evropskom prvenstvu 2016. godine,  osvojio je četvrto mjesto.

„ Teško je ukratko predstaviti o kakvom se pojačanju Jarčeva radi. Ono što je sigurno je to, da se igračka slagalica za Evropu i domaće prvenstvo pažljivo slaže.“- poručili su iz tuzlanskog futsal kluba.

Futsal klub Salines Tuzla City proglašen je ove godine prvakom BiH u Futsal Premijer ligi BiH nakon prekida lige zbog pandemije korona virusa. Klub se u tom trenutku nalazio na vrhu tabele, a sjajna i požrtvovana igra tokom protekle godine, nije promakla Takmičarskoj komisiji N/ FS BiH.

Nova sezona i novi izazovi uskoro počinju , a svakako će sve biti interesantnije uz nova pojačanja poput Rajčevića.

Vezane vijesti

TUZLA