5 C
Tuzla
27.02.2024.

U BiH ove sedmice stabilno i djelimično sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i za ovo doba godine nešto toplije. Više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini i na planinama.

U kotlinama i duž riječnih tokova Bosne izvjesna je dugotrajna magla sa slabim mrazom u jutarnjim satima, ponegdje i tokom dana.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3 do 2 stepena Celzijusa, na jugu zemlje od 2 do 7 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u Bosni varirat će između 5 i 11, u Hercegovini do 13 stepeni.

Prema raspoloživim sinoptičkim proračunima i početkom sljedeće sedmice prognozira se suho, stabilno i malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba magla. Od 24. decembra u Hercegovini i zapadnoj Bosni prognozira se povremena slaba kiša. Veće količine padavina moguće su od 27. decembra.

Minimalne temperature zraka varirat će između 2 i 7 u Bosni, do 10 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 7 i 12 u Bosni, do jugu Hercegovine do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vezane vijesti

TUZLA