16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

U Crnoj Gori produžen policijski sat, ugostiteljski objekti rade do 18 sati

Crnogorske zdravstvene vlasti odlučile su u ponedjeljak uvesti policijski sat od 19 sati do 5 ujutro, što je za dva sata ranije nego što je zabrana kretanja stanovnika važila do ove odluke, dok je radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 18 sati.

Na uvođenje ovih mjera zdravstvene vlasti Crne Gore odlučile su se zbog “izuzetno složene epidemiološke situacije”, a mjere će se primjenjivati od srijede u ponoć do 8. prosinca.

“Ove mjere trebaju smanjiti kontakte kako bi spriječili dalje prenošenje infekcije i one su s razlogom uvedene. Zaključili smo da je ovo mjera koja može pomoći u ovoj situaciji i vidimo da ih uvode i druge zemlje. Sva ova situacija čini nas ranjivima jer svako novo odugovlačenje u sprječavanju širenja infekcije dovodi u pitanju i naš redovni život, mentalno zdravlje i fizičke sposobnosti”, rekao je vodeći crnogorski epidemiolog Boban Mugoša.

On je istaknuo da je situacija u Crnoj Gori ozbiljna te da se ne smije dozvoliti da se ugrozi zdravstveni sustav, “jer je transmisija koronavirusa izuzetno visoka i može pogoditi svakog“.

Dvije trećine kapaciteta prevdiđene za Covid pacijente u Kliničkom centru Crne Gore su iskorištene, a tako je i u ostalim bolnicama u Crnoj Gori. Šef kriznog medicinskog stožera Nermin Abdić rekao je da je u Kliničkom centru u Podgorici na liječenju 91 pacijent, od kojih su čak 42 životno ugrožena.

“U svim crnogorskim bolnicama trenutno su 73 covid pacijenta u teškom zdravstvenom stanju”, priopćio je Abdić, prenosi Tanjug.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA