19 C
Tuzla
26.02.2024.

U FBiH 97 pozitivnih na COVID-19

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati), u Federaciji BiH testirano je 936 uzoraka, od kojih je 97 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 54.165 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 2.085 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1027 pacijenata, pet pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno su aktivna 1003 slučaja-oboljelih od COVID-19. Do sada je zabilježeno 55 smrtnih slučajeva.

Iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva poručuju kako je u trenutnim uvjetima COVID-19 epidemiološke situacije u Federaciji BiH koja se usložnjava, veoma važno da se svi odgovorno ponašamo i da jedni druge podstičemo na odgovorno ponašanje:

“Neophodno je da se svi posvetimo provođenju mjera lične/osobne zaštite i da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima kako bi se spriječilo širenje virusa i porast broja oboljelih. Držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja jednostavne su mjere kojima možemo postići mnogo na sprečavanju širenja virusa”, stoji u saopćenju Kriznog štaba.

Vezane vijesti

TUZLA