12.8 C
Tuzla
26.05.2024.

U julu javna rasprava o izmjenama Zakona o osnovama socijalne zaštite

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike počinje proces javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom, u trajanju od 30 dana.

Rasprava će trajati od 1. do 30. jula ove godine i u tom periodu će Nacrt biti dostupan na web stranici Ministarstva (www.fmrsp.gov.ba) uz priložen obrazac za dostavljanje pisanih komentara, primjedbi, prijedloga i sugestija, kako bi bio izrađen što kvalitetniji Prijedlog zakona.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u Bosni i Hercegovini, Federalno ministarstvo će nastojati organizirati i otvorenu javnu raspravu o tom zakonu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Popunjeni obrazac za dostavljanje pisanih komentara, primjedbi, prijedloga i sugestija na predloženi Nacrt zakona može se dostaviti poštom ili lično na adresu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (Sektor za socijalnu zaštitu i zaštitu obitelji i djece, Hamdije Čemerlića 2, 71 000 Sarajevo).

Također  je dostupna i e-mail adresa: [email protected], saopćeno je iz Ureda za odnose s javošću Vlade FBiH.

Javna rasprava se provodi u skladu sa zaduženjima sa 1. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH od 28. februara 2019. godine i 4. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH od 19. decembra 2019. godine.

Vezane vijesti

TUZLA