7.8 C
Tuzla
19.04.2024.

U nedjelju memorijalni turnir ”Srđan Aleksić” u Tuzli

U nedjelju će u Tuzli biti organizovan 6. memorijalni turnir u malom fudbalu ”Srđan Aleksić”. Zbog epidemije korona virusa ove godine to neće biti međunarodnog karaktera, već će okupiti mlade fudbalere iz tuzlanske regije. Organizatori očekuju prije svega lijepo druženje djece i mladih.

Prethodnih pet memorijalnih turnira ”Srđan Aleksić” koje organizuje Udruženje ”Radničke sportske igre” iz Tuzle, bili su međunarodnog karaktera, a ove će godine zbog epidemije korona virusa učestvovati mladi fudbaleri sa područja Tuzlanskog kantona i Doboja. Ipak, to će biti prilika za lijepo druženje, dobru zabavu i sportsko takmičenje među članovima različitih škola fudbala.

”Prepoznat je u čitavoj regiji i već smo u gradu Tuzla prepoznati kao manifestacija značajna za grad, nadamo se da će tako biti i za kanton. Ovaj šesti smo završili gotovo sve s organizacijom, a već planiramo i sedmi. Pokušat ćemo dovesti Alenan Glavovića kojeg je spasio Srđan”, kaže Samir Neimarlija, član Organizacionog odbora turnira.

Organizatori žele da herojski čin Srđana Aleksića, Trebinjca koji je tokom ratnih dejstava stao u odbranu prijatelja Alena Glavovića, prenesu mladima.

”Mislim da je to prava stvar, koja treba da se proširi i na druge vidove sporta. Znamo da su neke ulice dobile naziv Srđan Aleksić, neka šetališta i neki objekti. Ono što je uradio, ne bi trebalo pasti u zaborav”, navodi Mirsad Gavranović, član Organizacionog odbora turnira.

I ove godine imaju podršku Šrđanovog oca Radeta, koji zbog zdravstvenih problema neće moći prisustvovati ovogodišnjem turniru. Turnir ”Srđan Aleksić” bit će održan u nedjelju na terenima stadiona Tušanj sa početkom od 9 sati.

Vezane vijesti

TUZLA