15 C
Tuzla
30.05.2024.

U OO SDP-a Banovići nezadovoljni imenovanjem rukovodstva RMU Banovići

Vršilac dužnosti Općinske organizacije SDP-a Banovići Kadrija Modrić, dao je neopozivu ostavku na ovu funkciju, jer je kako kaže nezadovoljan načinom vođenja politike na višim nivoima partije. Kap koja je prelila čašu je odluka Vlade Federacije o imenovanje direktora RMU Banovići.

Podnosim ostavku iz moralnih razloga zato što u okviru KO SDP-a i u okviru SDP-a BIH, nisam mogao ostvariti ciljeve Općinske organizacije. Naravno na taj način se osjećam i izdanim” kaže  Kadrija Modrić, v. d. predsjednika OO SDP-a Banovići u ostavci.

Ciljevi banovićkog SDP-a bili su da se tri od ukupno pet pozicija za mjesto direktora u rudniku Banovići dodijele njihovim kadrovima, a ne Pokretu demokratske akcije. Modrić smatra da ovim činom PDA ima potpunu kontrolu nad rudnikom.

To je bila jedina ispravna odluka da kontrolni paket u Upravi bude iz SDP-a i da dva izvršna direktora  budu tandem i tvrdim da bi sto posto tada rudnik uspješnije radio i ispunjavao svoju zadaću nego što će to u narednom periodu raditi “ ističe Kadrija Modrić, v. d. predsjednika OO SDP-a Banovići u ostavci

Modrić tvrdi da se već odavno u Banovićima javno govorilo o odluci predsjednika SDP-a BiH i premijera Federacije BIH Nermina Nikšića, te da je iz dogovora bila isključena Općinska organizacija SDP. Juče mu je telefonskim putem ponuđeno da predloži dva kandidata za upražnjene dvije pozicije direktora u Rudniku Banovići, što je odbio.

“ U 11:06 sati dobio sam poziv, a sjednica počela u 11 sati i naravno da sam odbio i to bi uradio ponovo” kaže Modrić

Odlukom Nikšića razočarani su i drugi dugogodišnji članovi općinske organizacije SDP-a .

Meni je žao građana u Banovićima koji su skupili hrabrost da glasaju za SDP. Ovdje se skuplja hrabrost, ne smije to svakako glasati, mi smo imali na posljednjim izborima 700 takvih ljudi . Nastojali smo da proširimo i da bi ih u budućnosti bilo mnogo više, međutim mislim da ćemo ponovo krenuti s nule” istiakao je Vahid Husić, član OO SDP Banovići.

Općinska organizacija SDP-a Banovići trenutno broji 103 člana, a pretpostavlja se da će nakon ove odluke doći do odliva članstva. Ono što slijedi nakon ostavke rukovodstva i članova predsjedništva je uspostavljanje povjereništva u cilju opstanka općinske organizacije.

Vezane vijesti

TUZLA