15.5 C
Tuzla
19.05.2024.

U ponedjeljak bit će objavljen Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja

Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje mjera poboljšanja energijske efikasnosti i smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle bit će objavljen u ponedjeljak, 6. marta, saopšteno je iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Grada Tuzla.

Tekst Javnog poziva biće objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Grada Tuzle (www.grad.tuzla.ba ), kao i na oglasnim pločama mjesnih zajednica na području grada Tuzle.

Ukupan iznos sredstava predviđen u Budžetu Grada Tuzle za sufinansiranje mjera poboljšanja energijske efikasnosti i smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle u 2023. godini je milion konvertibilnih maraka.

Podsjećanja radi, Grad Tuzla je po ranije objavljenim javnim pozivima utrošio preko 2,5 miliona KM za sufinansiranje mjera smanjenja aerozagađenja, odnosno u više od 800 objekata je izvršena zamjena uređaja za zagrijavanje sa pogonom na fosilna goriva ekološki prihvatljivim uređajima za zagrijavanje, i to toplotnim pumpama, kotlovima sa pogonom na drvnu biomasu – pećima na pelet i kompaktnim toplinskim podstanicama, a sufinansirano je i „utopljavanje“ više od 100 objekata na području grada Tuzle.“

Vezane vijesti

TUZLA