-2 C
Tuzla
29.11.2022.

U srijedu predavanje o temi ”Mehanizmi regulacije i samoregulacije medija, te mogućnosti publike u BiH”

U srijedu u 17 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli prof. dr. sc. Enes Osmančević održat će predavanje o temi ”Mehanizmi regulacije i samoregulacije medija, te mogućnosti publike u Bosni i Hercegovini”. Time će započeti šesti ciklus otvorenih predavanja pod nazivom ”Srijeda na Filozofskom fakultetu”.

Fokus predavanja bit će na analizi uloge i djelovanja Regulatorne agencije za komunikacije i Vijeća za štampu i online medije u BiH.

Kako uložiti žalbu na pisanje printanih i online medija, kako koristiti pravo na objavu demantija – pitanja su od posebne važnosti za publiku i korisnike medija. Kako Vijeće za štampu i online medije štiti medije od lošeg utjecaja politike, a kako štiti građane od neprofesionalnog djelovanja medija?

Na ova i slična pitanja profesor Osmančević odgovaraće i na pitanja studenata i građana.

U okviru ”Srijede na Filozofskom fakultetu” tokom akademske 2022/23. godine domaći i gostujući profesori održat će sedam predavanja, kojima Fakultet ima za cilj popularizirati nauku, izgraditi se kao prepoznatljiv prostor za razmjenu mišljenja o javno značajnim temama i potvrditi se kao prosvjetna ustanova u službi zajednice.

Više informacija o programu šestog ciklusa javnih predavanja ”Srijeda na Filozofskom fakultetu” moguće je naći na web stranici Fakulteta www.ff.untz.ba.

POSLJEDNJE DODANO