10 C
Tuzla
02.10.2022.

U subotu na Gradskom stadionu Srebrenik Tuzla City dočekuje Leotar

Nakon što je FK Tuzla City u srijedu ostvario svoju drugu ovosezonsku pobjedu nad ekipom Posušja, tuzlanskog prvoligaša u subotu očekuje novi test. Svoje snage će u narednom kolu odmjeriti protiv ekipe Leotara iz Trebinja. Pred ovu utakmicu, iz Stručnog štaba su istakli kako su svjesni kvaliteta protivnika.

„Pa sutra nas očekuje zahtjevna utakmica obzirom da Leotar diže formu u zadnjim utakmicama, što je meni normalno jer su promjenili tim i doveli dosta novih igrača i to iz kola u kolo izgleda sve bolje. Ekipa koje defanzivno dobro organizovana sa brzom tranzicijom, sa brzim igračima prema naprijed, na što moramo obratiti pažnju“- rekao je Dragan Jović, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Kada je riječ spremnosti igrača pred novi izazov, svjesni su da imaju težak raspored utakmica, ali  je svaka utakmica prilika za bodove.

„Svaka tri dana je utakmica i nemamo vremena za opuštanje  nijednu utakmicu i tako da i ovu utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno i idemo po nove bodove“ dodao je Semir Smajlović, igrač FK Tuzla City

Uprkos teškom rasporedu, u taboru su uspjeli odmoriti nekoliko igrača kako bi bili spremni pred utakmicu protiv Leotara. U utakmici protiv Posušje povrede je zadobio Anto Hrkač, te se na njega u predstojećoj utakmici ne može računati, ali su tu dva igrača koji će svojim povratkom pojačati tuzlanski tim.

„Nakon detaljnih pretraga znat ćemo kakva je njegova povreda i koliko će izbivati van terena i vraća sam se Huso Karijašević nakon suspenzije i Dušan Pantelić je satekao pravo nastupa i bit će u kombinaciji za sutrašnju utakmicu.“ zaključio je Dragan Jović, šef Stručnog štaba FK Tuzla City

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Srebreniku sa početkom u 17 sati i 30 minuta.

 

POSLJEDNJE DODANO