23.9 C
Tuzla
20.05.2024.

U toku sanacija saobraćajnice pored MUP-a, Rudarska ulica konačno prohodna

Radovi na sanaciji saobraćajnice u ulici Mirze Delibašića u Tuzli su u toku, zbog čega je došlo do izmjene režima saobraćaja. Radovi će biti provedeni u dva dijela, a riječ je o projektu vrijednom 470 hiljada KM. Rok za završetak radova je 105 dana.

Osim putne infrastrukture najveći dio radova se odnosi na  kanalizacionu mrežu odnosno zamjenu postojećeg sistema odvodnje otpadnih voda kojom prilikom razdvajamo kišnu i fekalnu kanalizaciju, a u sklopu tih radova će se zamijeniti i jedan dobar dio cjevovoda pitke vode koji nam je u posljednje vrijeme stvarao probleme zbog dotrajalosti instalacija, navodi Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Sanacija ove ulice započeta je još 2019. godine u sklopu formiranja kružnog toka na raskrsnici Tenis. Tada su završeni radovi na sanaciji putne i komunalne infrastrukture u jednom dijelu ulice  Mirze Delibašića i drugih ulica na toj raskrsnici, dok će ostatak biti završen ove godine. A osim radova u ovom dijelu grada, konačno se privodi kraju i sanacija saobraćajnice u Rudarskoj ulici koja je započeta još prošle godine u septembru i trebala je biti završena u roku od tri mjeseca. Zbog brojnih problema koje su zatekli na terenu, ali i pandemije koja je utjecala na smanjenje broja izvršilaca, radovi su gotovi tek pet mjeseci nakon planiranog roka.

Građevinski radovi su završeni, znači ostaje još da se montira saobraćajna signalizacija, semafori na toj raskrsnici i mi očekujemo  završetak radova na Paša bunaru za 10-15 dana maksimalno, dodaje Delić.

U toku ove sezone planirani su značajniji radovi na dva lokaliteta u Tuzli, u naselju Slavinovići te ulicama Mejdan i Muftije efendije Kurta. Osim toga, pokrenuta je procedura za saniranje 20 manjih i većih putnih pravaca u gradskim i prigradskim naseljima na cijelom području Tuzle koji će biti finansirani iz budžetskih sredstava Grada uz sufinansiranje građana.

 

Vezane vijesti

TUZLA