25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

U Tuzli o rješavanju problema seksualnog i rodno zasnovanog nasilja

Okrugli sto/info-sesija “Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje – građenje kapaciteta protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“, bit će održan danas u Tuzli, a na skup su pozvani predstavnici 20 organizacija osoba s invaliditetom iz Doboja i Tuzle.

Učesnici će razgovarati o trenutnoj situaciji u BiH po pitanju seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama s invaliditetom, mogućnostima izgradnje kapaciteta organizacija osoba s invaliditetom za odgovor na seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama s invaliditetom i ostalim relevantnim pitanjima na ovu temu.

Cilj okruglog stola je upoznati nadležne institucije i relevantne organizacije s ciljevima projekta, te ih motivisati na aktivnije učešće u rješavanju problema seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama s invaliditetom u BiH.

Projekat realizuju Informativni centar za osobe s invaliditetom “Lotos“ Tuzla i Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, a implementira se od oktobra 2020. godine do septembra 2022. godine.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta “Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje – građenje kapaciteta protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“, koji je podržan od organizacije MyRight – Empowers people with disabilities i Radio Hjälpen iz Švedske, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću I.C. “Lotos“ Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA