15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

U Tuzli prezentovana turistička ponuda Crne Gore

Vrijeme je da osmislite gdje ćete na ljetovanje. Ponuda je, mnogi kažu, nikad bolja. Nemali je broj građana već tokom zimskog perioda rezervisao smještaj i znaju šta će obići ove godine. No, još je više onih koji razmišljaju i razmatraju ponude agencija ili organizacija. Neki se odlučuju da to bude u zemlji, drugi u susjedstvu, a treći su za svjetske destinacije. Naši susjedi, iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore potrudili su se na najbolji način predstaviti šta to imaju u svojoj zemlji što je interesantno bh. turistima. Kažu, pripremili su se, kao nikad do sada.

”Crna Gora će ove godine dočekati turiste iz BiH sa unaprijeđenom turističkom ponudom, kada su u pitanju smještajni kapaciteti i novi turistički proizvodi sa akcentom na segment luksuznog, aktivnog i porodičnog turizma. Ono što je jako važno za turiste iz BiH jeste da im neće biti potrebne kovid potvrde za ulazak u našu zemlju”, navodi Amel Dedeić, savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Upravo je Crna Gora među prvima ukinula zabrane ili redukcije prilikom ulaska u zemlju, a i rad objekata je sada normalizovan, pa tako neće biti potrebne covid potvrde za ugostiteljske objekte, teretane, ustanove kulture ili noćne klubove. Najbolja sezona im je bila 2019-te, a nadaju se da će i ova biti uspješna.

”Nadamo se da će biti dobra posjećenost, nadamo se da će u centru pažnje biti kako jug, tako i sjever Crne Gore”, ističe Dedeić.

Crnogorsko primorje je jedna od najprivlačnijih destinacija za bh. građane, pa nije rijetkost da su upravo turisti iz BiH među najbrojnijima na plažama naprimjer Budve, Herceg Novog ili Ulcinja.

”Prošle godine smo imali uspješnu turističku sezonu. Mogu da kažem da je Bog blagoslovio Ulcinj svojim resursima, ima jedinstvenu plažu od 13 kilometara, Stari grad, ima maslinjak 80 hiljada maslina, jedinstven na Meditaranu”, kaže Bekim Šurla, predstavnik Turističke organizacije Ulcinj.

Predstavnica Turističke organizacije Budva Slavica Radoman navodi da su proteklih dana imali međunarodni karneval koji okuplja hiljadu učesnika. On je u ovom trenutku doveo u Budvu 16 hiljada gostiju u predsezoni. Ako se po jutru dan poznaje, ako nam je takva predsezona, onda ćemo svakako sve odraditi da sezona bude dobra, da budete zadovoljni, rekla je ona.

U Herceg Novom spremaju i velike muzičke događaje.

”Ja bih voljela najviše da napomenem za one gledaoce koji ne znaju, da ćemo imati dva najznačajnija muzička događaja, Festival “Naše more, naše skale” gdje će biti poznate regionalne zvijezde i mlade nade da se predstave na tom festivalu. Drugi događaj je Hype od 19. do 21. augusta, bit će poznate regionalne zvijezde Gibonni, Bajaga i instruktori, Hladno pino i mnogi drugi”, navela je Marija Mikić Ninković, predstavnica Turističke organizacije Herceg Novi.

Cijene ljetovanja su i dalje veoma povoljne, uprkos određenim poremećajima na ovdašnjim tržištima. U Baru naprimjer možete pronaći hotelski smještaj koji uključuje i doručak za 18 eura, u Herceg Novom za oko 50-tak, a u Budvi za 60-tak eura. Privatni smještaj je još povoljniji.

”Koji se unaprjeđuje iz godine u godinu, on se može naći na jugu u glavnoj sezoni od sedam eura po osobi, na sjeveru od 10 eura po osoba, a apartman za porodicu se može iznajmiti već od 30 eura na primorju”, rekao je savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Iz turističkih organizacija Crne Gore vjeruju da će građani BiH prepoznati i ovaj put sve ljepote ove zemlje i dobru ponudu i svoj trenutak mira, odmora i zabave potražiti u nekoj od crnogorskih destinacija. Oni već narednih dana, prezentaciju potencijala susjedne nam zemlje imaju u Bijeljini, potom se karavan seli u gradove Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije.

Vezane vijesti

TUZLA