12 C
Tuzla
12.04.2024.

U završnoj fazi remontni radovi na sistemu gradskog grijanja

Na jedanaest lokacija u gradu, trenutno su u toku radovi koje izvodi Centralno grijanje Tuzla.  Kako se grijna sezona približava tako se i tempo povećava, jer je cilj, zamijeniti dotrajale cijevi dosadašnjih korisnika, ali I priključiti nove na gradski sistem daljinskog grijanja. Već s početkom sljedeće sedmice trebali bi biti završeni svi mašinski radovi u Klosterskoj ulici u kojoj su zamijenjeni gotovo svi stari priključci.

“Zatim smo trenutno i u Novom naselju Solina gdje mjenjamo vrelovodni ogranak I to će gradilište ostati do početka sezone grijanja, njega smo I zadnjeg otvorili I tu ćemo mijenjati cjevovod sve do početka sezone grijanja, osim toga radimo i na magistralnom vrelovodu od mosta kod BKC-a prema mostu Livnica, tu smo u trećoj fazi” – kazao je Suljo Sarić, tehnički direktor JP Centralno grijanje Tuzla.

U završnoj fazi su radovi na Stupinama, Ušću i kod Kula F i G, a sve ukupno oko milion KM bit će u ovoj godini uloženo u remont i revitalizaciju sistema. Od tog novca završeni su radovi na centralnoj toplinskoj podstanici u naselju Brčanska Malta koje bi s ovom godinom trebalo biti priključeno na daljinsko grijanje. Isti sistem u završnoj fazi su i naselja Batva i Mejdan.

“Ljudi su zainteresovani, izdaju se načelne saglasnosti po našoj proceduri. Priključivat će se i u toku sezone grijanja. Jer obično mi s početkom sezone grijanja priključujemo stare korisnike, a onda nove sukcesivno” – istakao je Sarić.

Svi koji su tokom ove godine pokrenuli proceduru za priključenje na sistem daljisnkog grijanja, dobili ili će dobiti saglasnost na projektnu dokumentaciju, nabavili mjernoregulacione stanice ili vrelovodne podstanice, ući će u proceduru i za izradu toplotnih priključaka, a gradsko grijanje u svojim domovima trebali bi imati do nove godine.

 

Vezane vijesti

TUZLA