Učenicima sa oštećenjem sluha i govora donirana oprema za plesne sekcije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Da uvijek postoji neko ko će prepoznati dječiji rad i trud dokazalo se danas u Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla. Učenicima koji učestvuju u plesnim sekcijama, Mreža mladih Islamske zajednice Živinice donirala je opremu za njihove plesne izvedbe.

Ideja za ovakav vid pomoći javila se prošle godine, kada su članovi ove organizacije prisustvovali priredbi učenika u ovom Centru. Vidjevši da folklorna sekcija ima samo improvizovanu nošnju, odlučili su prikupiti sredstva kako bi im se obezbijedila nova oprema.

“Za dobra djela je uvijek pravo vrijeme i drago mi je da smo danas obradovali i djecu i roditelje i ovaj Centar. Ovo nije poklon, ovo je znak podrške i roditeljima i djeci i Centru da nisu sami i da će uvijek biti neko tu da im pomaže. Bitno je da se oni trude da rade a mi ćemo biti tu da prepoznamo njihov rad i trud i da ih nagradimo na ovakav način”, poručila je donatorka Aida Hodžić, ispred Mreže mladih Islamske zajednice Živinice.

“Naša djecu potiču iz siromašnih porodica i nisu u stanju da kupe takvu odjeću prema tome ovoj je jedan divan dar divan gest i ja ću se u ime ustanove zahvaliti prvenstveno u ime učenika oštećenog sluha u ime svih zaposlenih centra jer ipak dobra djela su ono što ostaje iza nas.”, kazala je dr.sc. Amra Imširagić, direktorica Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.