2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Ugostiteljski objekti od danas mogu raditi isključivo do ponoći

Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koje su donesene u petak stupaju na snagu danas i trajat će najmanje 14 dana. Naredbe i preporuke možete pročitati ovdje i ovdje. 
Krizni štab FBiH je tako naredio kriznim štabovima da u saradnji sa kantonalnim ministarstvima osiguraju rad ugostiteljskih objekata na području kantona ne duže od 24:00 sati. Što praktično znači da će od nedjelje kafane i klubovi raditi do ponoći.

Također, naređuje se kriznim štabovima da u saradnji sa ministarstvima osiguraju obustavu posjeta u ustanovama socijalne zaštite koje zbrinjavaju i smještaju starije osobe, kao i u drugim ustanovama na području kantona što uključuje i obustavu izlazaka štićenika iz ovih ustanova.

Zadužuju se kantonalne i općinske inspekcije da Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva odnosno kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva dostavljaju izvještaje o pojačanom inspekcijskom nadzoru svih inspekcija, a u cilju kontrole provođenja naređenih mjera i sprječavanja širenja COVID-19 na području svoje jurisdikcije

Dozvoljava se kantonalnim štabovima uvođenje i restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu odnosno općini uz redovito obavještavanje Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio novu Naredbu i preporuke

 

Vezane vijesti

TUZLA