15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Ujedinjena ljevica (DF-SD BiH): Kandidatura Kukićeve PDA – pokušaj spašavanja Jasmina Imamovića

Još jedna potvrda zajedničkog djelovanja SDP-PDA koalicije u gradu Tuzla je kandidovanje gospodina Alena Kamerića za gradonačelnika Tuzle na predstojećim izborima, stoji na početku saopćenja Ujedinjene ljevice DF-SD BiH.

“Računajući na fiksnu kvotu glasova sa kojima raspolaže aktuelni gradonačelnik Tuzle zasnovanu na dvadesetogodišnjoj vladavini i nepotizmu u upravljanju i raspolaganju kapacitetima na nivou gradske administracije, javnih preduzeća, javnih ustanova itd., preko svojih satrapa u PDA gospodin Imamović je ishodio navedenu kandidaturu, pogrešno računajući na podjelu glasova između više kandidata drugih političkih subjekata. Ujedinjena ljevica (DF-SD BiH) podržava sve demokratske procese, pa tako i slobodnu kandidaturu svih političkih subjekata i pojedinaca.

S tim u vezi, gospodinu Alenu Kameriću želimo mnogo sreće na predstojećima izborima koji, po nama, predstavljaju praznik demokratije, jednako kao što za neke predstavljaju prostor za matematičke manipulacije kojima se nastoji izigrati volja većine građana koji su za promjene u gradu Tuzli rasipanjem njihovih glasova na više kandidata koji se ne zovu “Jasmin Imamović” – što je već viđen scenario. Ovoga puta uloga velikog brata i spasioca pozicije aktuelnog gradonačelnika namijenjena je gospodinu Mirsadu Kukiću i njegovoj stranci PDA. Odlučno odbijajući mogućnost da se sudbina i budućnost grada Tuzla prepusti koaliciji SDP-PDA zasnovanoj na podjeli interesnih zona, još jednom pozivamo sve socijaldemokratske snage u gradu Tuzla da se okupe oko zajedničkog kandidata ljevice za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima – prof. Dr Vahida Jusufovića.

Zajedno i odlučno za grad Tuzlu!” stoji u saopćenju koji potpisuju Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla i Gradski odbor Socijaldemokrati BiH Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA